Utbildning och utvärdering


Utbildning

 

Tycker du att det är svårt att ställa ut på mässor? Ingen fara, vi hjälper dig. Genom våra olika utbildningstjänster kan vi hjälpa dig med allt ifrån att utforma en effektiv mässtrategi till att motivera dina medarbetare som skall arbeta i montern. Vi kan idag erbjuda Nordens största utbildningsutbud inom mässutbildning.

 

 

Utbildningar när det passar dig

Onlinekurser: För dig som vill utbilda dig i din egen takt har vi skapat ett antal olika onlinekurser. De riktar sig till dig som är ansvarig för ditt företags mässdeltaganden och tar upp olika delar i ett deltagande. Här hittar du mer information 

 

 

Böcker: Boken ”Mässguru” är idag världens mest sålda mässbok. Här samlas kunskap, idéer, inspiration och exempel på hur du kan genomföra ännu bättre deltaganden. Boken är ett absolut måste för dig som ställer ut på mässor. Mässguru finns även som e-bok och kan beställas från Adlibris eller Bokus. Självklart skall du beställa ditt eget exemplar av Mässguru, maila din beställning direkt till oss så skickar vi dig en bok. Priset på boken är 200 kr (inklusive frakt men exklusive moms). Priset inklusive moms och frakt är 212 kr.

 

 

Att tända en Supernova” är en inspirations- och handbok för evenemangs- och mötesindustrin. Här finns samlat en diger mängd erfarenheter, råd och tips från eldsjälar i branschen och stora evenemangsarrangörer. Att tända en Supernova finns endast som pappersbok och kan också beställas från Adlibris eller Bokus.

 

 

Instagram: Följ oss även på fairlinksverige och få inspiration från andra utställare.
YouTube: Söker du på fairlinksverige hittar du korta små filmer som både inspirerar och instruerar.

 

Exempel på referenser/Utbildning: Affärsracet, ebmpapst, Jönköping University, KGK, Kinnarps, Leksands Näringslivskontor, Linköpings Universitet, Momentum, Mönsterås kommun, SMC, Smekab, Sundström Safety, Ung Företagsamhet, Vetlanda kommun, Wavin m.fl.

 

 

Utbildning tillsammans med andra

Kurser: 3-timmarskurs som riktar sig till dig som är ansvarig för ditt företags mässdeltagande och tar upp de viktigaste delarna i att delta på mässa. Kurserna hålls i Göteborg, Stockholm och Jönköping. Du väljer vilken stad/datum som passar dig bäst. I kursavgiften ingår bl.a. frukost, Mässguruboken, kursdiplom, lunch samt tillgång till en onlinekurs under 3 månader.
Kursdatum hittar du här.

Skräddarsydda utbildningar

Kickoff: 1-2 timmar där din monterpersonal drillas i monteragerande.
Workshop: Hel- eller halvdags workshop där inspiration blandas med diskussioner om hur ni kan utvecklas som utställare.

Föreläsningar: Du kan även anlita oss som föreläsare där vi skräddarsyr en föreläsning efter dina behov och önskemål.

Kontakta oss så lämnar vi offert och förslag på upplägg.

För dig som är arrangör

Sedan 1986 arbetar vi med nästan samtliga av de största mässorna i Sverige. Allt ifrån Bokmässan till Nordbygg och Elmia Wood. Totalt har vi gjort undersökningar i samband med över tusen mässor. Det vi inte vet om svenska mässor är troligtvis inte värt att veta. Vad vi gör? Målgruppsstudier, värdeskapande studier och regionalekonomiska studier är bara några exempel. Vi arbetar både med att samla in eget underlag men även med internt material som du som arrangör redan har tillgång till. Självklart fungerar vi också som bollplank och leder workshops. Kontakta oss så tar vi en förutsättningslös diskussion om hur vi kan hjälpa till att utveckla din mässa.

 

Exempel på referenser: Bokmässan, Båtmässan, Elfack, Elmia Husvagn & Husbil, Elmia Lantbruk, Elmia Subcontractor, Elmia Wood, Entreprenad Live, Formex, Nordbygg, Scanautomatik, Scanpack och Stockholm Furniture & Light Fair

 

SFC: Du har väl inte missat att anmäla din mässa till Scandinavian Fair Control? SFC är ett varumärke som ägs av Fairlink och har sedan 1992 kvalitetssäkrat anslutna mässors uppgifter om antal besökare, utställare och kvadratmeter. För dig som arrangör och för dina utställare innebär det en trygghet att ingen kan ifrågasätta dina siffror. SFC ingår dessutom i ett internationellt nätverk   som samordnar sitt regelverk enligt den internationella standard som vi tillsammans skapat. Dessutom sammanställs alla insamlade uppgifter i en internationell publikation som sprids över hela Europa. Ladda ner rapporter här.

 

 

Sedan 2018 är vi också certifierade att utföra revisioner på mässor inför ansökan om UFI Approved Events. Att ha ett UFI Approved Event krävs av arrangörer som vill bli medlemmar i den internationella mässorganisationen Union des Foires Internationales (The Global Association of the Exhibition Industry). Kontakta oss om du vill veta mer om SFC.

 

 

 

Andra typer av undersökningar

Vi kan hjälpa dig och ditt företag med andra typer av undersökningar. Vi har lång erfarenhet av många olika typer av undersökningar. Metodvalet bestäms av vad som passar ditt behov bäst. Vi har både webbaserade insamlingsverktyg och tillgång till intervjupersonal. Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion.

 

Exempel på referenser: Almi, Event in Skåne, Hallbybollen, Jordbruksverket, Jönköping Airport, Jönköping City, Jönköping Energi, Stockholms Läns Landsting, Svensk GlasÅtervinning, Swedese och Vätterhem