Mötet i centrum

I grunden är det enkelt. Mässor handlar om möten mellan människor. Människor som vill träffas och är intresserade av varandra. Människor som tillför varandra något. Möten som leder till ett nästa steg. Nya relationer skapas och gamla relationer stärks. Idag efter pandemin är det viktigare än någonsin. Många kontakter har försvunnit och andra har underhållits endast via Teams-möten eller telefon och mail.

 

Men det där med personliga möten kan också idag kännas ovant för många. Inte minst för de som ska ställa ut på en mässa. För vissa medarbetare är det naturligt att arbeta (inte stå) i en monter, medan det för andra är det en ovan och ibland t.o.m. lite skrämmande situation. Hur kan vi få våra medarbetare att både förstå och känna sig trygga i hur man ska arbeta i en monter (finns fullt av enkla trix), vara motiverade och dessutom orka vara aktiva så länge som mässan är öppen?

 

Dessutom, hur kan vi skapa de bästa möjligheterna för våra medarbetare att verkligen få till så många och så bra möten som möjligt i samband med mässan. Målsättningar, budskap, inbjudningar, monterutformning, innehåll i montern, produktdemonstrationer, tävlingar, give aways, monterklädsel, uppföljning etc. Det är många pusselbitar som ska passa ihop.

 

Tycker du att det låter krångligt? Ingen fara, vi hjälper dig. Här kommer 8 tips som kan hjälpa dig att göra ert nästa mässdeltagande till det bästa någonsin. Vill du ha mera info om några av tipsen så maila: mikael.jansson@fairlink.se

 

Nr 1. Titta på våra korta inspirationsfilmer på LinkedIn ”Mässtips från Fairlink”
På LinkedIn presenterar Fairlink kontinuerligt korta videofilmer där vi ger tips och förmedlar idéer på hur du som ställer ut på en mässa kan arbeta för att få ut mesta möjliga av er insats. Inte vill du väl missa det? Så klicka på länken och gå in och följ. Det kommer att löna sig. Vi lovar!

Länk till filmerna på Instagram

 

Nr 2. Följ oss på Instagram

Följ oss även på fairlinksverige och få inspiration från andra utställare.

 

Nr 3. Läs boken Mässguru – handbok för utställare

Mässguru har översatts till många olika språk och sålts i över 50 000 exemplar, vilket gjort den till världens mest sålda mässbok. Här samlas kunskap, idéer, inspiration och exempel på hur du kan genomföra ännu bättre deltaganden. Boken är ett absolut måste för dig som ställer ut på mässor. Självklart ska du beställa Mässguru både till dig och din personal, maila din beställning till mikael.jansson@fairlink.se så skickar vi dig en bok. Priset inklusive moms (6%) och frakt är 250 kronor/st. Vill du beställa fler än 5 st får du självklart ett specialpris.

 

Nr 4. Köp en skräddarsydd kick-off eller utbildning

Mikael Jansson är en flitigt anlitad föreläsare och workshopledare och har dessutom skrivit flera böcker i ämnet. Sedan 2020 sitter Mikael även med i regeringens publikråd som planerade evenemangens återstart efter pandemin samt diskuterar riktlinjer tillsammans med Folkhälsomyndigheten. 2022 fick Mikael pris som Årets Eldsjäl på evenemangs-branschens stora pris-gala Gyllene Hjulet. Maila oss för förslag på upplägg och offert. Du kan också ringa direkt till Mikael +46 (0)70 744 29 70.

 

Nr 5. Gå Fairlinks OnLine utbildningar

Under hösten 2023 kommer ett antal nya online utbildningar att lanseras. Vill du få information när det är dags så skriv ett mail med rubriken ”Info om online utbildningar” så får du information när det är dags. Maila mikael.jansson@fairlink.se

 

Nr 6. Gå på Fairlinks Öppna utbildningar

Under hösten 2023 kommer även ett antal nya öppna fysiska kurser att lanseras. Vill du få information när det är dags så skriv ett mail med rubriken ”Info om öppna utbildningar” så får du information när det är dags.

 

Nr 7. Men det finns också mycket annat..

Hjälp med att mäta effekterna av era mässdeltagande, utforma mässtrategi, utforma en mässmanual, work shops mm. Du är alltid välkommen att fråga. Efter 37 års arbete med mässor har vi erfarenhet av det mesta.

 

Nr 8. Bli adopterad av Fairlink Familjen
Det sista, och kanske bästa, tipset har vi sparat till sist. Varför inte bli adopterad av Fairlink Familjen. I en familj hjälps man åt. Man delar idéer och erfarenheter. Man sporrar varandra och samarbetar. Man är lyhörd, engagerad och positiv. Med andra ord en grupp människor som trivs och utvecklas tillsammans.Vi på Fairlink vill skapa en sådan mäss-familj. Ett löst sammansatt nätverk där alla som ställer ut eller arbetar med att skapa mässor har en möjlighet att ta del av varandras erfarenheter, hitta fakta och få inspiration. Som medlem (medlems-skapet är helt kostnadsfritt) så får du löpande fakta, tips, idéer, inbjudan till aktiviteter samt olika erbjudanden från Fairlink (enligt ovan). Skriv ett mail med rubriken ”Fairlink Familjen” så har du blivit medlem. Maila mikael.jansson@fairlink.se

 

Självklart är du också välkommen att bara slå oss en signal om du har några funderingar eller idéer som du vill bolla.

_________________________________________________________

 

Exempel på referenser/Utbildning: ABB, Affärsracet, Albinsson & Sjöberg, Aspen, Boden Event, Business Sydost, ebmpapst, Gühring, Jönköping University, KGK, Kinnarps, Leksands Näringslivskontor, Linköpings Universitet, Momentum, Mönsterås kommun, Region Blekinge, SMC, Smekab, ST Ericsson, Sundström Safety, Södertörns Högskola, Ung Företagsamhet, Vetlanda kommun, Wavin m.fl.

 

Exempel på referenser, undersökningar mässor: Bokmässan, Båtmässan, Elfack, Elmia Husvagn & Husbil, Elmia Lantbruk, Elmia Subcontractor, Elmia Wood, Entreprenad Live, Formex, Nordbygg, Scanautomatik, Scanpack och Stockholm Furniture & Light Fair

 

Exempel på referenser, andra typer av undersökningar: Almi, Event in Skåne, Hallbybollen, Jordbruksverket, Jönköping Airport, Jönköping City, Jönköping Energi, Stockholms Läns Landsting, Svensk GlasÅtervinning, Swedese och Vätterhem