Elmia Spark Award

Elmia Spark Award 2020

Nu öppnar vi återigen upp förra årets succétävling där de mest framgångsrika och kreativa Elmiautställarna belönas. Genom priset Elmia Spark Award vill grundarna Elmia och Fairlink ta mässdeltagandet till nya höjder.

 

Kriteriet för att kunna deltaga i 2020 års tävling är att utställaren skall ha ställt ut på en mässa på Elmia eller arrangerad av Elmia som helt eller delvis pågått under perioden 1 januari 2020 – 1 december 2020.

 

Nominera här / Submit nomination
Alla har möjlighet att nominera sig själva eller en utställare som man tycker stuckit ut lite extra. Nomineringen skall innehålla: foto/film av montern/aktivitet, kort beskrivning varför du tycker att utställaren är värd att vinna, ange ditt eget namn samt i vilken av de tre tävlingsklasserna (se nedan) som du vill nominera utställaren. OBS! Skriv ”Nominering Elmia Spark Award” i ämnesraden i mailet! Bland de inkomna nomineringarna väljer Fairlink ut fem utställare i varje kategori som får en möjlighet att komplettera med ytterligare information. En jury utser sedan de tre vinnarföretagen som utöver utmärkelsen även får välja mellan en kick-off eller en kundaktivitet på Elmia, till ett värde av 30 000 kronor.

 

Senast den 1 december 2020 vill vi ha din nominering, så tveka inte ut nominera de utställare som du tycker förtjänar ute extra uppmärksamhet. 

 

 

Tävlingsklasser 2020

 

Årets publikdragare/Crowd magnet of the year: Utställare som genom att arbeta aktivt både före och under mässan fått många besökare att komma till mässan samt till den egna utställningen.

 

Årets nytänkare/Innovator of the year: Utställare som använt mässmediet på ett både kreativt och nydanande sätt med ett högt ROE (Return on event) som resultat.

 

Årets mat & dryckupplevelse/Gastronomic experience: Utställare som med ett genomtänkt och strategiskt användande  av mat & dryck i montern lyckats att höja besökarnas upplevelse.

 

 

 

 

Vinnare Elmia Spark Award 2019/2018

Klass: Crowd magnet of the year. 

Slutnominerade: Årets publikdragare/Crowd Magnet of the Year:

Utställare som genom att arbeta aktivt med inbjudningar både har fått många besökare att komma till mässan samt till den egna utställningen.

• ATA Hill & Smith (På Väg)

• Svenska Jägareförbundet (Elmia Game Fair)

• Kabe (Elmia Husvagn Husbil)

• Monster (DreamHack Winter)

• Schunk (Elmia Automation)

 

Vinnare: Schunk för deras deltagande på Elmia Automation

Motivering: ”Ett deltagande byggt på en solid grund av de kritiska ingredienserna i ett framgångsrikt mässdeltagande: tydliga mål, marknadsföring före mässan, väl förberedd monterpersonal, och genomtänkt uppföljning av resultatet. Det faktum att det resulterade i över 1000 nya kontakter bevisar tesen att när mässor används korrekt leder det till ett högt ROE=Return On Events.”

 

 

Klass: Innovator of the year.

Slutnominerade: Årets nytänkare/Innovator of the Year:

Utställare som använt mässmediet på ett både kreativt och nydanande sätt med ett högt ROE (Retorn om event) som resultat.

• Gnosjö Automatsvarvning (Elmia Subcontractor)

• HP (DreamHack Winter)

• Lenovo (DreamHack Winter)

• Pandrol (Elmia Nordic Rail)

• Weland (Elmia Subcontractor)

 

Vinnare: Weland för deras deltagande på Elmia Subcontractor

Motivering: ”Varför välja? Med en innovativ och genomtänkt helhetsstrategi har Weland lyckats med konstverket att kombinera det digitala med det fysiska och personliga och därigenom skapat en fygital arena. Att besöka Welands monter på Elmia Subcontractor blev en självklarhet och en fantastisk helhetsupplevelse för besökarna. ”

 

 

Klass: Sustainable exhibitor of the year.

Slutnominerade: Årets hållbarhetstänk/Sustainable Exhibitor of the Year:

Utställare som genom hela sitt deltagande har haft ett medvetet och konsekvent hållbarhetstänk som dessutom resulterat i ett högt ROE (Retorn on event).

• Cooler Master (DreamHack Winter)

• OK Q8 (Elmia Lastbil)

• Naturbruksförvaltningen Västra Götaland (SkogsElmia)

• Stadler (Elmia Nordic Rail)

• Sydved (SkogsElmia)

 

Vinnare: Sydved för deras deltagande på SkogsElmia

Motivering: ”På ett pedagogiskt och intressant sätt lyckades Sydved både undervisa och underhålla sina besökare under Skogs Elmia. När besökarna lämnade Sydveds monteryta, visste de mycket mer om Sydveds hållbarhetstänkande. En ny och mer hållbar värld hade öppnat sig.”

 

Om Elmia Spark Award

Kriteriet för att kunna deltaga i 2019 års tävling är att utställaren skall ha ställt ut på en mässa på Elmia eller arrangerad av Elmia under perioden 1 januari 2018-1 december 2019. Klasser:

 

Årets publikdragare/Crowd magnet of the year: Utställare som genom att arbeta aktivt med inbjudningar både har fått många besökare att komma till mässan samt till den egna utställningen.

 

Årets nytänkare/Innovator of the year: Utställare som använt mässmediet på ett både kreativt och nydanande sätt med ett högt ROE (Return on event) som resultat.

 

Årets hållbarhetstänk/Sustainable exhibitor of the year: Utställare som genom hela sitt deltagande har haft ett medvetet och konsekvent hållbarhetstänk som dessutom resulterat i ett högt ROE.

 

 

Pris och hur vinnarna utses

Bland de inkomna nomineringarna väljer Fairlink ut fem utställare i varje kategori som får en möjlighet att komplettera med ytterligare information. En jury utser sedan de tre vinnarföretagen.

 

Juryn består av Lotta Frenssen och Carolina Axelsson/Elmia, Mikael Jansson/Fairlink, Johan Fritz/Jönköpings kommun, Per Frankelius/Linköpings universitet, Bengt Spjuth/Mediaspjuth, William Axelsson/FC Gruppen samt Jason Popp/GES.