Från m2 till lönande mötesplats

____________________________________

FÖLJ FAIRLINK PÅ SOCIALA MEDIER

Fairlinks YouTube kanal

Fairlink på LinkedIn

Fairlink på Instagram

____________________________________

 

Redo att ta nästa steg som utställare?

 

Att ställa ut på en mässa är både enkelt och svårt. Enkelt, för att det i grunden handlar om att ha en tydlig målsättning och att alla gör sitt bästa för att nå den. Svårt, för att vi ofta fastnar i detaljer och tappar fokus. Hos oss på Fairlink hittar du de verktyg och stöd som hjälper dig till att ta nästa steg som utställare och maximera dina mässresultat. Som grund har vi tagit fram åtta budord.

1. Låt inte slumpen avgöra ert resultat.

2. Var både mässrealist och mässindividualist.

3. Varje problem har sin lösning.

4. Effektiv kommunikation kräver enkelhet.

5. Besökarna ”måste” inte besöka din monter, men det finns en anledning till varför de kommer till mässan. Ta reda på den och erbjud lösningar.

6. De som ska arbeta i montern är din viktigaste resurs – behandla dem som sådana.

7. Lova inte besökarna mer än ni kan hålla.

8. Glöm aldrig bort anledningen till att ni ställer ut – era kunder!

 

 

 

Skräddarsydda kurser och föreläsningar

 

Fysiskt eller digital? Du väljer det som passar er bäst

Vi kan erbjuda allt ifrån hela kurser till kick-offer eller interna workshops där vi tillsammans tar fram en lönsam mäss-strategi. Eller varför inte tillsammans med oss skapa er egna interna mäss-skola för alla som ska arbeta i er monter. Är du intresserad av förslag på upplägg och offert så tveka inte utan maila eller ring för en förutsättningslös diskussion. mikael.jansson@fairlink.se (tel: 070-744 29 70)

 

Exempel på på föreläsningar 

Varje exempel kan genomföras som en föreläsning eller som en längre kurs där deltagarna får medverka i olika övningar. De kan också genomförs i form av workshops där vi tillsammans tar fram anpassade strategier och lösningar.

____________________________________

Föreläsning – ”Att ställa ut i det nya normala”

Riktar sig till dig som är mässansvarig på ett utställande företag. Vi ifrågasätter gamla ”mäss-sanningar” och inspirerar dig till att våga förändra hur du och ditt företag agerar när ni ställer ut på mässa i det nya post-covida samhället.

____________________________________

Föreläsning – ”Från m2 till levande mötesplats”

Är du ny i rollen som mässansvarig hos en utställare eller känner du att du behöver struktur i ditt sätt att arbeta med mässor. Då är det här föreläsningen för dig. Här går vi igenom de viktigaste momenten i ett mässdeltagande. Mål, inbjudan, monter, monteragerande, uppföljning och utvärdering av resultatet.

____________________________________

 

Föreläsare

Mikael Jansson är en flitigt anlitad föreläsare och workshopledare och har dessutom skrivit flera böcker i ämnet. Sedan 2020 sitter Mikael även med i regeringens publikråd som planerade evenemangens återstart efter pandemin samt diskuterar riktlinjer tillsammans med Folkhälsomyndigheten. 2022 fick Mikael pris som Årets Eldsjäl på evenemangs-branschens stora pris-gala Gyllene Hjulet. Maila mikael.jansson@fairlink.se för förslag på upplägg och offert. Du kan också ringa direkt till Mikael +46 (0)70 744 29 70.

 

Exempel på citat från kursdeltagare

 

”Gick från kursen med ett leende på läpparna, både humoristiskt lärande och att det var värt varenda krona.”

 

”En kurs som gav mig energi att ta tag i hela processen kring att göra ett lyckat mässdeltagande. Fairlink fick med de övergripande processerna och gör det intressant genom konkreta exempel och bra bilder.”

 

 

 

Öppna kurser och föreläsningar

 

Digitalt

Vi håller för tillfället på att uppdatera våra digitala utbildningar. Lanseras under hösten 2023.

 

 

Fysiskt

Under hösten 2023 kommer vi återigen att starta upp våra populära fysiska allmänna kurser runt om i landet där du deltar tillsammans med andra utställare. Vi återkommer så fort som det är klart.

 

 

 

Att förbereda din monterpersonal

Undersökningar visar att 80% av framgången på en mässa beror på om monterpersonalen fungerar eller inte. Och det är inte alltid lätt. Det är en ovan arbetsplats och det är lätt att man letar efter snuttefiltar (mobilen, pratar med kollegor, pratar länge med välkända kunder etc).

 

Varför inte låta Fairlink medverka på er nästa mäss kick-off och ge dig och din personal en sista förberedelse inför mässan. Under en energifylld session går vi igenom era mässmål och hur dessa påverkar monteragerandet. Tillsammans lär vi oss skillnaden mellan att stå i montern och att arbeta målstyrt i montern.

 

Är du fortfarande inte övertygad så gör gärna ett räkneexempel där du tar era totala mässkostnader delat med mässans öppna timmar. Sedan delar du det med det genomsnittliga antalet personal som du har samtidigt i montern. Då har du tagit fram värdet på vad din personal kostar i timmen när de arbetar i montern. Visst kan det vara värt att se till att de får bästa möjliga förutsättningar för att göra ett riktigt bra och lönsamt arbete under hela mässan?

 

 

 

 

Böcker och material

Mässguru är världens mest sålda mässbok. Här samlas kunskap, idéer, inspiration och exempel på hur du kan genomföra ännu bättre deltaganden. Boken är ett absolut måste för dig som ställer ut på mässor.

 

Självklart ska du beställa Mässguru både till dig och din personal, maila din beställning direkt till oss så skickar vi dig en bok. Priset inklusive moms och frakt är 250 kr. Beställer du fler än 5 ex. får du självklart ett specialpris.

 

 

 

Fairlink Familjen

I en familj hjälps man åt. Man delar idéer och erfarenheter. Man sporrar varandra och samarbetar. Man är lyhörd, engagerad och positiv. Med andra ord en grupp människor som trivs och utvecklas tillsammans.

 

Vi på Fairlink vill skapa en sådan mäss-familj. Ett löst sammansatt nätverk där alla som ställer ut eller arbetar med att skapa mässor har en möjlighet att ta del av varandras erfarenheter, hitta fakta och få inspiration. Som medlem (medlems-skapet är helt kostnadsfritt) så får du löpande fakta, tips, idéer, inbjudan till aktiviteter samt olika erbjudanden från Fairlink. Skriv ett mail med rubriken ”Fairlink Familjen” så har du blivit medlem. Maila mikael.jansson@fairlink.se

 

Nu tar vi första steget genom att skapa familjens vardagsrum där du kan ta del av information och få inspiration. Men detta är bara början, det kommer mera…

____________________________________

 

UTBILDNINGSFILMER FRÅN FAIRLINKS YOUTUBE KANAL

→Film: Att lyckas med ditt mässdeltagande

→Film: Att ställa ut på mässa

→Film: Mätbara mål som styr

→Film: Bjuda in till mässan

→Film: Montern och dess innehåll

→Film: Monteragerande

→Film: Sista minuten tips för dig som ska ställa ut

 

____________________________________

DELA MED DIG AV DINA BÄSTA TIPS

 

Har du gjort något i samband med ditt mässdeltagande eller din mässa, något som blev riktigt bra? Varför inte dela med dig. Maila in ditt bästa tips och gärna ett foto till mikael.jansson@farlink.se så lägger vi upp det på vårt Instagram (fairlinksverige) samt våra övriga sociala flöden.